przez Piotr N kwi 01, 2007 8:02 pm
Polecam Sandvig/Allinge. Niekrępująco jest niemal wszędzie, bo Duńczycy mają zdecydowanie zdrowsze podejście do rzeczywistości niż wielu Polaków. Na wyspie są organizowane rozmaite kolonie czy obozy integracyjne, sam widziałem grupę rowerzystów na tandemach, gdzie z przodu siedział opiekun a z tyłu kolonista (termin umowny, bo rozrzut wieku był duży). Nie jestem fachowcem od takich przypadłości, ale owi koloniści mieli chyba zespół Downa, choć mogę się mylić. Taki peletonik nie wzbudzał właściwie żadnej sensacji, bo i czemu miałby wzbudzać?
Wracając do kwaterunku, zajrzyj tu: http://www.bornholmsommer.dk/ i poszukaj czegoś na swoją kieszeń, choć niestety 2 osoby to mało ekonomiczna ekipa, większość domków jest dla 4-5 osób. A płaci się za domek, nie za osobę. Jeśli zdecydujecie się na Sandvig/Allinge, to jest tam kilka sklepów umiarkowanych cenowo (SuperBrugsen, Netto). W Allinge jest też serwis rowerowy ze sklepem i, ale nie jestem pewien, wypożyczalnią sprzętu. Takie przyczepki dla dzieci są dość popularne, więc nie powinno być kłopotu z ich pożyczeniem.
To chyba tyle "na gorąco".