Rowerem czy pieszo?

Bornholm.pl - Forum Dyskusyjne.

Rowerem czy pieszo?

Postprzez Radek Śr lut 21, 2007 5:07 pm

Witam wszystkich. Mam pytanie czy lepiej jechc na Bornholm z rowerem czy tez bez? Chodzi mi o to czy przemieszczajac sie rowerem nie jestesmy zbytnio ograniczeni co do zwiedzania zabytkow. Wiadomo ze mozna rowery zostawic na zewnatrz, ale co wtedy z ich bezpieczeństwem? Czy mozna sie nie bac o pozostawione i przypiete rowery?
Prosze o odpowiedz osoby ktore byly na Bornholmie rowerami. Dziekuje.
Radek

Rowerem czy pieszo?

Sponsor

Sponsor

Re: Rowerem czy pieszo?

Postprzez Piotr N lut 25, 2007 8:11 pm

Bez obaw, rowerem można praktycznie wszędzie dojechać (bardzo nieliczne są miejsca, gdzie rower należy prowadzić a nie jechać na nim) i zostawić na czas zwiedzania. Nawet nie musi być przypięty, choć nie zaszkodzi jeśli będzie.
Piotr

Postprzez Maciej Cz mar 08, 2007 1:08 pm

Byłem na Bornholmie w 2006 r.
Zupełnie spokojnie można zostawiać rowery z całym bagażem bez opieki i nic Ci nie zginie. Dla wszyskich oprócz polaków jest to zulpełnie normalne-troche to smutne, zwłaszcza jak trzeba wrócić do Polski.
Maciej

Postprzez Kasia Cz kwi 05, 2007 8:05 am

Zdecydowanie rowerem. Bornholm jest wymarzonym miejscem dla rowerzystów. Byłam tam z rodzinką dwa razy i nie mieliśmy żadnych obaw kiedy zostawialiśmy rowery przed sklepem albo w okolicach zabytków. Kiedy zwiedzaliśmy Gudhjem to zostawiliśmy rowery z całym naszym ekwipunkiem (namiot, karimaty, jedzenie,...)przed sklepem na 5 godzin i po powrocie stały w stanie nienaruszonym. W ogóle rowerzyści na tej wyspie traktowani są jak święte krowy:))
Pozdrawiam Kasia.
Kasia

Powrót do Forum główne